“PRilika 2012” u Novom Sadu

in SOME NEWS

Četvrta međunarodna konferencija Društva Srbije za odnose s javnošću – PRilika 2012, pod nazivom „Komunikacije pred izazovima promena” uspešno je završena. Konferencija je okupila više od 180 stručnjaka iz oblasti odnosa s javnošću iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a organizovana je sa ciljem da ponudi odgovore na pitanja kako se uspešno suočiti sa promenama i gledati u budućnost koja pred nama. Zanimljive teme, vrhunski predavači, druženje i odlična atmosfera obeležili su ovogodišnju konferenciju PRilika.

Predsednik UO Društva Srbije za odnose s javnošću Miloš Đajić ocenio je da je konferencija ispunila očekivanja jer je okupila veliki broj učesnika, a izazvala je veliko interesovanje i na društvenim mrežama.
„Imali smo priliku da od naših kolega iz inostranstva čujemo informacije koje će nam pomoći da razumemo nove trendove u komunikacijama, i da ih primenjujemo u Srbiji. Uz to, utisak je da smo kao struka spremni na izazove koji nas očekuju u narednom periodu, o čemu svedoče i međunarodna priznanja koje naši stručnjaci osvajaju u svetu“, rekao je Đajić. On je dodao da se ovogodišnja PRilika ne razlikuje od prethodnih, jer je njena suština bila povezivanje PR profesionalaca i njihovo druženje i osnaživanje, kao i da je na konferenciji ključno bilo da se razgovara na različite teme iz širokog spektra poslova koje PR menadžeri danas obavljuju podižući svoje kapacitete, upoznajući se i povezujući.

U okviru konferencije Prilika 2012, organizovano je i nacionalno studentsko takmičenje u oblasti odnosa s javnošću, a najuspešnija je bila ekipa „Concordia“ studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Tanja Tatomirović PRilika2012je svojim kolegama pričala o jednoj od mlađih PR niša – komunikaciji filmske industrije na društvenim mrežama, a dotakla se i razvijanja svesti o pirateriji i prenela nam neka iskustva i podatke iz te oblasti.

Snimke predavanja pogledajte OVDE.

 

 

Izvor: Marketing mreža